Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Vídeo/s

(Opus Dei) El Papa Francesc va autoritzar aquest dimarts que es promulgui el decret sobre l’heroïcitat de les virtuts de la barcelonina Montse Grases (1941-1959), juntament amb d'altres. Això vol dir que aquesta noia serà declarada venerable, perquè va ser una persona alegre, senzilla, generosa, preocupada pels altres i enamorada de Déu. Aquest és el segon dels quatre passos en el camí vers el reconeixement de la santedat d'un fidel.

Segona de nou fills, amb molts amics, li agradaven els esports, la música, ballar sardanes i fer teatre. Molt devota a la Mare de Déu de Montserrat, va aprofundir en la seva formació cristiana i va demanar l'admissió a l'Opus Dei. Abans de fer 17 anys li van diagnosticar un càncer a la cama esquerra, una malaltia que va portar amb serenitat i fortalesa fins la mort. Morí amb una fama de santedat que ha augmentat en el temps, una devoció que es palpa a la cripta de l'Oratori de Santa Maria del col·legi major Bonaigua, de Barcelona, on està enterrada i on properament es celebrarà una Eucaristia en acció de gràcies.

El procés sobre Montse Grases es va obrir a Barcelona el 1962. El 1992 la Congregació de les Causes dels Sants va declarar la validesa del procés diocesà, però, es va decidir realitzar una investigació suplementària, entre altres motius, per enriquir el material recollit en els anys seixanta. El 1999 va ser presentada la Positio sobre la vida i les virtuts de la serventa de Déu. El 2015 els consultors teòlegs de la Congregació de les Causes dels Sants va donar resposta positiva a la pregunta sobre l'exercici heroic de les virtuts per part de la Montse Grases.

La Montse va ser “una noia amb una vida breu, però que ha estat un autèntic do de Déu per als que la van tractar i també per a aquells que l'han conegut després del seu dies natalis, de la seva marxa al cel”, ha dit el prelat de l’Opus Dei, Xavier Echevarría, en conèixer la notícia. Ha afegit que confia que “l’exemple de la Montse continuï ajudant a moltes noies i a molts nois joves a plantejar-se una vida generosa d’entrega al Senyor”.

Després de sant Josepmaria i el beat Àlvar del Portillo, la Montse és el primer fidel de l'Opus Dei en ser declarat venerable.