Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR/Claret) Des de dimarts ja es pot adquirir el nou llibre del papa Francesc a la llibreria Claret. El nom de Déu és Misericòrdia és un llibre que neix a iniciativa del periodista del Vaticà Andrea Tornielli, i signat pel papa. Colpit per la seva primera homilia després de ser nomenat papa, el 17 de març de 2013, Tornielli hi detecta "la centralitat del missatge de misericòrdia que havia de caracteritzar aquests primers anys del seu pontificat".

"Aquest llibre és fruit d'una entrevista que va començar a la seva habitació, a la Casa de Santa Marta del Vaticà, una tarda molt xafugosa de juliol passat, pocs dies després que ell tornés del viatge a l'Equador, Bolívia i el Paraguai", explica el curador del text.

"Jesús no mira la realitat des de fora, sense deixar que l'afecti, com si fes una fotografia. Es compromet. Aquesta compassió és necessària avui dia per vèncer la globalització de la indiferència". Amb aquestes paraules, Francesc lliga la misericòria i la compassió. Al llarg de 132 pàgines trobem el seu pensament desglossat en 9 capítols. Un recull de converses, Francesc es dirigeix a cadascun dels homes i dones del planeta en un diàleg senzill, íntim i personal.

L'edició catalana del llibre l'ha traduit Jordi Boixadós i publicat Columna Edicions. En el llibre el Papa afronta el tema de la misericòrdia, tan central en el seu ensenyament i en el seu testimoniatge, a través de la seva experiència personal com a sacerdot i pastor.

Explica els motius d'un Any Sant extraordinari que ell va desitjar amb tot el seu ímpetu, parlant a totes les persones que busquen donar un sentit a la vida, trobar un camí de pau i de reconciliació, una cura a les ferides físiques i espirituals. És la síntesi del seu magisteri i el seu pontificat.

Per revelar tot el seu pensament, ha triat al vaticanista Tornielli, el més proper al pontífex, garantia, doncs, de rigor i solvència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.