Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR/ Observatori Blanquerna) Ningú no pensaria escoltant el salesià missioner Francesc Balauder que ha viscut amagat enmig d'una guerra a l'Àfrica. L'alegria que desprèn encara avui recordant el seu procés vital com a capellà i els seus passos pel continent africà són mostra del seu caràcter, un caràcter obert, i curiós que el porten a estimar la vida i estimar la gent.

Volia ser pilot d'aviació, però ha acabat fent de capellà salesià al Congo, a Brazzaville. Balauder recorda amb detall el moment en que se li va proposar ser missioner a l'Àfrica. Era en el moment del pati, entre classes, a l'escola dels salesians de Sarrià a Barcelona quan el provincial del moment li va proposar el nou repte. Ell va acceptar de seguida i la seva primera destinació va ser Costa d'Ivori, on s'hi va estar sis anys.

D'allà a Abidjan i posteriorment al Congo, a Brazzaville, al barri Makelekele, en plena guerra. "Els missioners sempre queden", afirma Balauder quan se'l pregunta per què no van fugir junt amb molta gent, "acompanyar la vida de la gent és fantàstic".