Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) Més de 200 anys de servei als malalts de l'Hospital de Santa Maria de Lleida porta a l'esquena la Companyia de les Filles de la Caritat. Les religioses deixen Lleida amb sentiment de tristesa i alhora agraïdes a Déu per tots aquests anys de servei a les persones malaltes a les quals han dedicat tota la seva vida. El proper dijous 27 d'agost a les 19h a la parròquia de Sant Andreu de Lleida tindrà lloc la celebració d'una Eucaristia d'acció de gràcies per la presència i servei abnegat de les Filles de la Caritat, que han servit als malalts de l'Hospital de Santa Maria.

La primera comunitat de les Filles de la Caritat va arribar a Lleida el 1792 cridada pel bisbe Torres per fer-se càrrec de l'Hospital de Santa Maria. Actualment la comunitat de 5 religioses ja jubilades vivia en un pis de la Rambla d'Aragó, que ara han tingut que deixar.

Les religioses ara ultimen els preparatius per la seva marxa imminent a les seves noves destinacions en altres llocs de Catalunya. Es pot veure en un estudi el què va significar l'arribada de les Filles de la Caritat a l'Hospital de Santa Maria pels treballs d'infermeria a Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.