Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Aquest diumenge, 24 de maig, s'ha celebrat la festivitat de Maria Auxiliadora tant en comunitat, a les escoles i a les ciutats, com a través dels mitjans de comunicació, que recorden i difonen la figura de la Verge de Don Bosco.

Per començar, a la iniciativa de la Delegació Nacional de Comunicació Social, es va compartir la festa a les xarxes socials amb el hashtag #MariaAuxiliadora. A Twitter i Facebook hi havia milers de referències, cites o desitjos dedicats a la Verge de Don Bosco, pel que el tema es va convertir en una tendència durant els dies previs i des de primera hora del mateix matí.

Un matí especial es va viure en les diferents presències salesianes durant la jornada de divendres, dia en què es va celebrar la festa escolar de Maria Auxiliadora. La jornada es va iniciar en els centres amb la celebració de l'Eucaristia a esglésies, patis i poliesportius, en un moment de trobada de tota la Comunitat Educativa-Pastoral per honrar la Auxiliadora. Espais de gom a gom on van conviure l'alumnat des d'Infantil fins a Batxillerat i Cicles, a més del professorat. Lògicament durant la festa també es van fer presents nombroses famílies, antics alumnes i components de les diferents associacions i grups de les cases salesianes.

Concloses les celebracions per seccions escolars, s'ajustaven els últims detalls per posar en marxa totes les iniciatives projectades al llarg del mes de maig per al dia gran. D'aquesta manera, en algunes presències salesianes la secció d'Educació Infantil i Primària va optar per jocs cooperatius, mentre que per a Secundària i Batxillerat van gaudir de tornejos poliesportius. Entre les activitats també hi va haver espai per als concursos de postres, els jocs de taula, el futbolí, el tennis taula o els reptes en Fifa 2015 per divertir a uns i altres. També hi va haver gran ambient al voltant d'esmorzars de convivència entre alumnes i professors en un matí per passar-ho en gran.

A la tarda, van començar a omplir-se les patis i els centres juvenils amb la presència de centenars de joves disposats a passar una tarda de somni. Des d'una bon berenar servit pels animadors als jocs d'oratori de tota la vida: una oca gegant, la corda, el matar, carrera amb patins o les tradicionals xanques. En resum, pati, pati i més pati.

Un altre dels punts forts del cap de setmana han estat les tradicionals processons de Maria Auxiliadora pels carrers de les ciutats que formen la Inspectoria Maria Auxiliadora.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.