Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Laura Mor –CR/Sant Antoni de Vilamajor)Hospitalia és una clínica de l’ànima”, un lloc que ajuda a superar “bloquejos energètics” i a retrobar l’harmonia personal. El germà Eladi Freixa descriu així la casa d’espiritualitat dels germans de Sant Joan de Déu. Situada a Sant Antoni de Vilamajor, al peu del Montseny, ha acollit aquest cap de setmana un grup de professionals del Parc Sanitari de Sant Boi en motiu de la festivitat del seu patró.

Aquesta sessió de meditació no és una activitat aïllada, sinó que respon a la missió de fer “medicina preventiva” en un espai d’acollida per totes les persones que busquen fer un recés interior.

L'opció per una espiritualitat holística

Freixas, que coordina les activitats de la casa, descriu en aquest vídeo l’aposta holística del centre, que mira de guarir les persones entenent-les com un tot, cos, esperit i emoció: “Si no s’agafa tota la persona estem construint una espiritualitat que cau a la primera bufada de vent”.

L'obertura interreligiosa, dia a dia

Eladi Freixa (Girona, 1947) parla en aquesta entrevista de la necessitat d'obrir-nos a d'altres religions i diu que la interreligiositat és "el gran repte dels cristians i de l'Església". També fa una crida a "deixar els marcs dogmàtics que ens han constrenyit".

Per al germà Eladi l'obertura és una forma d'entendre la vida. De fet, ha estat al Japó, a l'Índia i a Colòmbia; però tal com ha matisat a Catalunya Religió, aquests viatges no els ha entès mai com a turista, sinó en clau de servei: aprendre per ajudar els altres.

El contacte amb d'altres tradicions ha donat a Freixa una experiència que practica assíduament. Així, quan acull grups i també en consulta particular, usa tècniques d'acupuntura o teràpies vibracionals, com els bols tibetans, el gong o la percussió xamànica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.