Vés al contingut
Catalunya Religió

(Teresianes) És una tradició que procurem conservar i que ve del nostre fundador Sant Enric d'Ossó: fer de la Pentecosta una de les festes fonamentals en la que ens apleguem per a pregar, rebre l'Esperit i contemplar una vegada més els seus dons, als quals Sant Enric va dedicar una de les seves millors obres i la última que va escriure en un moment fort de la seva vida. No deu ser casual que la seva mort esdevingués al Monestir franciscà de Santo Espíritu del Monte, en Gilet, Valencia, al que va a anar a fer un recés, quan ell acostumava a fer-los sempre en el Carmelità Desert de les Palmes.

La vigília de la gran festivitat, vam arribar a la Casa de Espiritualitat de Tortosa, teresianes, laics, adults, joves i nens, per celebrar junts la festa i rebre l'Esperit després d'una llarga preparació, que havíem unificat en els diferents llocs i comunitats amb uns díptics sobre les obres de misericòrdia i la Misericordia vultus del Papa Francesc.

La tarda dels dissabte la vam dedicar a una xerrada a càrrec de M. Victòria Molins sobre la Misericòrdia del Pare i la de Jesús, rostre visible de Déu, i a quatre tallers corresponents a les següents obres de misericòrdia: "Donar de menjar", "Donar hospitalitat als refugiats", "Ensenyar al que no sap", "Visitar als presos".

A la nit, la gran i esperada vigília, amb el foc sagrat, els dons de l'Esperit significats amb set espelmes de color que s'anaven encenen i col·locant al voltant del ciri pasqual, després de contemplar el do, i d'escoltar una experiència testimonial sobre les obres que havíem treballat en els tallers. Moments emocionants, sobre tot, el de Ana Royo explicant la seva experiència en Idomeni, i el de S. Rodríguez, amb la seva trajectòria de alliberació... El grup musical "Canta la teva fe", de Tarragona, ens va ajudar amb les seves cançons plenes de missatges orants.

Xocolatada per acabar el dia, i l'endemà, diumenge, l'Eucaristia, amb participació dels més petits. I nova xerrada de M. Victòria Molins, ara demanant la nostra resposta de misericòrdia des de la fe, un acte d'homenatge a Sant Enric i un dinar fratern per acabar aquesta diada de la Família Teresiana de Catalunya en la Pentecosta 2016.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.