Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Josep Gendrau –Franciscans) Dues-centes persones es van aplegar el diumenge 11 d'octubre a l'ermita de Sant Francesc s'hi Moria per celebrar el tradicional Aplec que recorda el pas de Sant Francesc per la regió catalana i, enguany, els 70 anys de la col·locació de la primera pedra de l'actual ermita.

A les 11 del matí van arribar els pelegrins, a peu, en cotxes particulars i amb un autocar els 50 passatgers procedents de les comunitats franciscanes de Sant Antoni i del santuari de la Mare de Déu de la Salut de Barcelona i de Sant Francesc de Sabadell.

Al migdia, es va celebrar l'Eucaristia, presidida per fra Francesc Linares Cerezuela, Definidor Provincial i Guardià de Sant Antoni de Barcelona, que a la vegada representava al Ministre Provincial, fra Juan Carlos Moya. Van concelebrar també fra Máximo Ángel García Hernando, rector de Sant Francesc de Sabadell i fra Josep Gendrau, vicari de Sant Antoni de Barcelona.

Linares va llegir una carta del Ministre Provincial en la qual felicitava a tota la família franciscana i participants i els animava a tenir "un sol esperit, units en l'amor i en la fraternitat". La missa va comptar amb els cants de la coral de Calldetenes.

Després de l'Eucaristia, es va fer un sorteig dels productes que els veïns de Vic i de la comarca d'Osona van oferir durant l'ofertori de la missa. Com a cloenda, un centenar de persones es van aplegar al Seminari diocesà de Vic per gaudir d'un dinar de germanor.

[Fotografies: Franciscans de Catalunya]

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.