Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts

(FTC) La Facultat de Teologia de Catalunya (FTC), per mitjà del Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE) del Departament de Teologia Moral, organitza dilluns 9 i dimarts 10, de 19 a 21h, les VIII Jornades d’Ètica i Món Contemporani, que enguany tractaran el tema 'La dimensió social de la família'. Aquestes sessions tindran lloc a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i estaran presidides pel cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach.

Arran de la celebració a Roma, l’octubre de 2014, de la III Assemblea general extraordinària del Sínode de Bisbes, sobre 'Els desafiaments pastorals de la família en el context de l’evangelització', i tenint en compte que el resultat del treball d’aquesta primera reunió serà considerat per l’Assemblea general extraordinària que tindrà lloc el mes d’octubre d’enguany, la Facultat de Teologia de Catalunya, en connexió amb aquest esdeveniment eclesial, organitza les seves jornades anuals del 2015 dedicades a 'La dimensió social de la família'.

Dilluns 9 a les set de la tarda el cardenal de Barcelona i Gran Canceller de la FTC, Lluís Martínez Sistach, inaugurarà les jornades, que presentarà Antoni Babra (SEDASE). La ponència del primer dia anirà a càrrec de Maurizio Gronchi, professor de la Pontifícia Universitat Urbaniana de Roma i expert en el Sínode de Bisbes de 2014, i porta per títol: 'La família, projecte de Déu i realitat en el món i en la societat'. A les vuit començarà la taula rodona amb el lema 'La família en el context social i cultural d’avui', moderada pel professor Domènec Valls, cap del Departament de Teologia Moral (FTC), i en la qual participaran Margarida Mauri, professora de la UB, i Josep-Oriol Pujol, director de la Fundació Pere Tarrés.

Dimarts 10 a les set Joan Costa (SEDASE) presentarà la segona jornada. La ponència serà de Francesc Torralba, professor de les facultats de Teologia i de Filosofia de Catalunya, amb el tema 'La família, primera realitat educadora de la persona'. La taula rodona posterior porta per títol 'Els desafiaments de la família en relació a l’educació'; moderada pel professor Domènec Valls, hi participaran Lluís Serra, professor FTC; i M. del Mar Galceran, professora de la URL.

Aquesta és la vuitena edició de les Jornades d’Ètica i Món Contemporani, organitzades per la Facultat de Teologia de Catalunya, per mitjà del Seminari de Doctrina i Acció Social de l’Església (SEDASE) del Departament de Teologia Moral. Les primeres, celebrades amb motiu dels 40 anys de la Populorum Progressio, es van dedicar al tema 'Vers el desenvolupament solidari de la Humanitat' (2007); les segones a 'La situació econòmica global. A la recerca d’uns criteris ètics' (2009); les terceres a 'El valor de l’acció política i la seva dimensió ètica' (2011); les quartes a 'La pau. Clam i exigència del nostre temps' (2011), les cinquenes a 'La qüestió ètica en l’era de la tecnologia' (2012), les sisenes al binomi 'Economia del desig, economia de la necessitat' i les setenes a 'La doctrina social de l’Església i el Papa Francesc. Ser cristians i ciutadans en temps de crisi'.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.