Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Escola Pia) L’any 1998, un grup de seminaristes escolapis obrien pels nens i nenes un espai on créixer i conviure a través del compartir, el joc i el reforç escolar. Aquesta primera escola es trobava a la Casa Escolapia de Mexicali, una ciutat mexicana a la frontera amb Estats Units.

Quatre anys després, l’escolapi català Pep Segalés, a partir d’aquest germen, creava un projecte transformador i ambiciós: una xarxa d’escuelitas de tareas a les colònies més castigades d’aquesta ciutat i al capdavant de les mateixes, mestresses de casa de les pròpies comunitats, que s’empoderaven, creixien i col·laboraven en la transformació de la seva societat. L’objectiu? Combatre el retard escolar, compensar la desatenció familiar i motivar l’autoestima de nens i dones per contribuir a la transformació de comunitat i la seva família.

Aquest mes de juny, s’han celebrat els 15 anys d’aquestes primeres passes en un acte emotiu que va permetre el retrobament de molts dels participants, l’agraïment al Pep que donava el relleu a l’escolapi Dani Velasquez al capdavant del projecte i la presa de consciencia de la importància transformadora d’aquestes petites escoles. Més de 380 nens i nenes i 160 Mestres han participat d’aquest projecte que ja s’ha estès a Tijuana i Ensenada i, aquest juny, ha experimentat a l’est de Los Ángeles, zona d’alta migració llatina. Al llarg d’aquests anys, desenes de voluntaris catalans han participat del projecte durant l’estiu o dedicant un any de la seva vida.

Actualment participen més de 160 mestres i prop de 400 nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. Hi ha 22 Escuelitas de Tareas a Mexicali, 3 a Tijuana, 2 a Ensenada i acaba de començar una a l’Est de Los Ángeles.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.