Vés al contingut
Catalunya Religió

(Justícia i Pau Girona) L’Espai de Solidaritat de la Coordinadora d’ONG Solidàries de Girona és l'escenari on s'han lliurat els premis del concurs de Microvídeos, una proposta inclosa en el Memorial conjunt a Joan Alsina i Quim Vallmajó. Aquests dos capellans gironins que van morir assassinats pel compromís amb el poble a qui servien, han estat recordats al llarg del 2014 amb diferents actes.

Less entitats organitzadores –Justícia i Pau-Girona, Grup d’Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat i el Fòrum Joan Alsina– i la productora audiovisual D2visual han composat el jurat d'aquest concurs que perseguia sensibilitzar els joves i la societat en general sobre la importància del compromís personal per a la transformació vers un món més just i solidari a partir d'aquests dues figures.

D'entre la vintena de treballs presentats, s'ha concedit quatre premis de 200 euros cadascun. Les produccions havien de tenir una durada màxima d’1 minut, s’havia de destacar una frase dita o escrita per un dels dos personatges i es podien realitzar a títol individual o en nom d’una entitat.

“Només podem ajudar a fer un món nou, en la mesura que hi estem ficats a dintre”

El premi individual ha estat per a Anna Rodríguez d'Els Montells (Montsià) i estudiant de la UdG . El premi a entitats s’ha repartit entre l’Institut Montsoriu d’Arbúcies i l’escola Joaquim Vallmajó de Navata. Finalment el premi per votació popular a través del Facebook ha estat per Cristina Triadó de Lloret de Mar i també estudiant de la UdG.

Anna Rodríguez, estudiant de Relacions Públiques i Publicitat, ha declarat que no coneixia els dos testimonis, i per això li va interessar conèixer-los a través de les seves frases i escrits. Va triar la que més li va “xocar”: “Només podem ajudar a fer un món nou, en la mesura que hi estem ficats a dintre” perquè no es tracta d’ajudar només puntualment sinó de forma implicada i continuada. Ha pensat fer el curt per a mainada petita. El seu vídeo és aquest:

Per part de l’Escola Joaquim Vallmajó ha recollit el premi la mestra de l’escola Carme Gubert, que ha comentat que els nois i noies de l’escola s’ho van passar molt bé fent-ho i que els diners del premi el destinaran a una escola de Ruanda, a Rilina concretament, a la que en Quim Vallmajó hi estava vinculat. De l’institut Montsoriu d’Arbúcies ha recollit el premi el professor Jordi Pujadas, que ha explicat que els nois i noies que van elaborar el vídeo són alumnes de l’aula oberta de l’institut i que el van realitzar com un projecte de socials. Ells destinaran els diners obtinguts a l’entitat de cooperació del seu poble SOARPAL.

Les entitats organitzadores han manifestat que es plantegen continuar organitzant en el futur activitats participades que promoguin el valors del compromís en la Justícia i la Cooperació per transformar les realitats del nostre món.

Els premis es van lliurar divendres, coincidint amb la proximitat de l’aniversari de l’assassinat de Quim Vallmajó: diumenge en va fer 21 anys. I per això aquest diumenge a Navata, població natal d’en Quim Vallmajó, s'hi han celebrat diversos actes commemoratius.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.