Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) “Un dels textos que es llegeixen al llarg del temps de quaresma, tot preparant-nos per a la gran festa de la Pasqua, és el d’aquell jove —a qui hem batejat amb el nom de fill pròdig— que demanà al seu pare la part d’herència que li corresponia i marxà de casa. En poc temps dilapidà tot el que tenia i mogut per la pobresa absoluta retornà a la llar, on el pare l’esperava i, en rebre’l, l’abraçà amorosament. En assabentar-se’n, el germà gran discuteix amb el seu pare perquè ell sempre ha estat fidel....”

Així comença la carta que l’Equip de Govern de l’Escola Pia de Catalunya envia a tota la nostra comunitat amb motiu de la Pasqua. Amb aquest exemple es mostra com “per a poder realitzar el nostre treball quotidià ens hem preparat fent estudis, assistint a cursos i tallers, hem dedicat temps a programar, a dissenyar itineraris, a avaluar i avaluar-nos o hem fet les nostres programacions personals i comunitàries i de vegades voldríem que aquest esforç tingués la seva recompensa assegurada, com ho esperava el germà gran."

A la missiva s’explica com aquest “germà gran ho tenia tot apamat, complia amb les seves obligacions i era fidel al que estava manat. Tot això ho havia après a casa, però li mancava el més important, l’únic que dóna sentit a les hores i hores de feina. Li mancava el que es va visualitzar en aquella abraçada del pare al germà petit; li mancava l’amor.”

Aquest missatge es trasllada a la realitat educadora de l’Escola Pia. “Som educadors. No ens cansem de sortir al camí, al pati o al carrer per retrobar aquell que va desorientat. En la missió que a cadascú ens ha estat encomanada, us convidem a fer ús de totes les eines de què disposem, però no deixem mai d’estimar aquells infants i joves, els companys i companyes, els amics i membres de la nostra família o comunitat, perquè cadascun de nosaltres, de tant en tant, haurem de fer com el pare que acull amb una abraçada aquell qui s’havia perdut.”

Finalment es mostra com “el fill pròdig, el germà gran i el pare, eren una família. També tots nosaltres formem la gran família de l’Escola Pia. Tots junts SUMMEM i amb la nostra feina de cada dia anem construint aquell Regne que Jesús, pròdig en amor, va dilapidar entre tots nosaltres.

Bona feina, bon camí i bona Pasqua a tothom."

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.