Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Escola PiaTijuana i Mexicali s'han vist desbordades les últimes setmanes per una onada d'immigrants africans. El seu objectiu és creuar als Estats Units i aquesta ciutat és l'últim punt d'un viatge molt llarg recorrent Amèrica sencera: entren per Equador, Brasil, Panamà. Actualment hi ha uns 360 africans (nens, dones i homes) esperant que les autoritats nord-americanes els citin a la frontera per a l'entrevista, i des de la viceprovíncia de les Califòrnies, l'Escola Pia s’ha establert un dispositiu d’ajuda i atenció d’aquestes persones.

Amb la coordinació de la pastoral social de la diòcesi amb el govern de l'Estat de la Baixa Califòrnia des de la viceprovíncia van ser els primers a respondre positivament. S’han obert les portes de diferents espais com a alberg mentre esperen el moment de ser portats a frontera per a la cita, se'ls acompanya, se'ls facilita roba, menjar i, en el cas dels nens, participen d'algunes activitats de la 'Escuelita de Tareas' de la Casa Escolàpia.

De moment s’ha atès un primer grup d’immigrants i en breu n'arriba un de nou. La situació a la zona és bastant precària, ja que el govern no pot donar una resposta adequada i ha demanat suport a les entitats. La Baixa Califòrnia és un territori on cada any rep a més de 500.000 ciutadans centreamericans que intenten passar als Estats Units.