Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) Antoni Burgaya, secretari general de les Institucions Educatives de l’Escola Pia de Catalunya, juntament amb Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, han fet oficial aquest dimecres l'adhesió de l’Escola Pia de Catalunya com a institució a l'Aliança per a la Formació Professional Dual.

L'Aliança per la FP Dual és una iniciativa promoguda per la Fundació Bertelsmann juntament amb la Fundació Princesa de Girona, la Cambra de Comerç d'Espanya i la CEOE que té com a principal objectiu agrupar empreses, institucions i centres educatius per millorar l’ocupabilitat dels joves.

Escola Pia de Catalunya té més de 40 anys d'experiència en l'àmbit de Formació Professional. Ofereix una àmplia diversitat d'accions formatives i totes les seves accions tenen en comú capacitar a l'alumnat per a l'exercici qualificat de les diferents professions, l'accés a l'ocupació i la participació activa en la vida social, cultural i econòmica. Així doncs, tots els centres que conformen Escola Pia de Catalunya es comprometen amb la Formació Dual per millorar les perspectives d'ocupació per als alumnes.

Antoni Burgaya ha destacat que “creiem que la nostra institució, pionera en fer de l’educació l’instrument per la millora vital dels joves, ha de participar en iniciatives que els permetin accedir al mercat de treball. En aquest sentit és una molt bona oportunitat adherir-se a l'Aliança. Durant el curs passat la Escola Pia ha participat en diferents esdeveniments de la FP Dual i en tots ells hem pogut comprovar la professionalitat, assessorament i disponibilitat dels responsables de l'Aliança. Creiem que el suport de l'Aliança ens facilitarà la implementació o transformació del model de FP Dual, i també assessorarà i donarà suport a les empreses del nostre territori i especialitats que hi vulguin participar.”

Per la seva banda, Francisco Belil ha insistit en què “l’FP Dual ha de ser vista pels joves com una oportunitat per avançar en el camí cap a la vida adulta i, per això, és important que institucions educatives com Escola Pia de Catalunya, un referent en l'àmbit català, es sumin a l'Aliança per seguir potenciant la Formació Professional Dual i aconseguir la col·laboració de tots els agents implicats.”

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.