Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) La visita de Catalonia Sacra «Una passejada pel sostre de la Catedral de Vic» estrenada el 9 de maig, està tenint una gran demanda i acceptació. Les moltes peticions van fer que aquesta singular visita es tornés a programar l'11 de juliol, coincidint amb la Festa Major de la ciutat, però les places –forçosament limitades a causa de les característiques de l’espai que es visita- es van esgotar ràpidament. Ara s'ha programat pel dissabte 19 de setembre a les 11 del matí.

L’incendi de la catedral de Sant Pere de Vic ocorregut l’any 1936 deixà el gran edifici sense sostre. L’any 1940, en cobrir-se de nou, els responsables de les obres enginyaren un extraordinari entramat d’envanets que permeté de cobrir amb garanties un edifici tan gran, salvant les dificultats tècniques, econòmiques i materials del moment.

Passejar-se per aquesta mena de llimbs situats entre les teules i les voltes de la Catedral permetrà comprendre el sistema constructiu, valorar l’enginy dels responsables, i trobar-se dins un àmbit arquitectònic sense gaires equivalents. Sens dubte, una manera ben diferent de visitar la seu episcopal vigatana. La inscripció de la visita es pot fer a l'adreça reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202. Aquesta visita també es pot demanar per a grups organitzats.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.