Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El Bisbat de Girona, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, va impulsar l'any 2010 un pla específic per a prevenir els robatoris en les més de 1.100 esglésies, centres de culte, capelles i ermites de la diòcesi de Girona. El pla va entrar en vigor arran de les 38 denúncies registrades l’any 2010 per robatoris en temples de la diòcesi, una xifra que significava un augment notable respecte els 23 episodis comptabilitzats l’any anterior.

En la reunió bianual de balanç que mantenen el Bisbat de Girona i els Mossos d’Esquadra, que ha tingut lloc aquest divendres a la seu del Bisbat i on hi han assistit el bisbe de Girona, Francesc Pardo; el vicari general, Lluís Suñer; el cap de la regió policial dels Mossos d’Esquadra a Girona, Josep Milan; i el sergent de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà, Andreu Masegosa; s’han examinat les denúncies rebudes i s’ha avaluat l’eficàcia del pla. En aquest sentit, Andreu Masegosa ha expressat que “el balanç de la primera meitat del 2016 és positiu” i ha destacat el manteniment de la davallada des de l’entrada en vigor del pla; valoració que també han expressat els representats del Bisbat de Girona. També ha subratllat la relació fluïda que s’ha consolidat entre els Mossos d’Esquadra i els rectors i arxiprestes, i ha destacat que a banda de la disminució d’incidències, el pla també ha permès reduir l’eventual sensació d’inseguretat entre els preveres.

Des de l’entrada en vigor del pla, el nombre de denúncies ha experimentat una davallada: de les 38 incidències registrades l’any 2010, es va passar de 33 el 2011, a 26 el 2012, 17 el 2013, 9 el 2014 i 12 l’any 2015. Durant el primer semestre del 2016 s’han comptabilitzat 5 denúncies; una menys que en el mateix període del 2015.

El pla, que s'ha dut a terme en dues fases, ha consistit en la instal·lació de sistemes de protecció i de seguretat, la substitució d'imatges originals per rèpliques, la realització de més de vuitanta contactes per oferir consells de seguretat als preveres i l'elaboració d'un cens exhaustiu en el que s'hi detallen els objectes de valor que es troben a les esglésies i ermites de la diòcesi de Girona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.