Vés al contingut
Catalunya Religió

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) “Tothom en parla, però ningú no mostra cap predisposició a bastir pactes d’ampli abast i llarg recorregut que donin l’estabilitat necessària al sistema educatiu. És necessari foragitar del món de l’ensenyament el joc polític partidista”. El president de la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC), Josep Maria Romagosa, s’expressa amb vehemència. La confederació que presideix, que representa les AMPAs de les 403 escoles cristianes catalanes, segueix apostant aquest inici de curs per enfortir el Servei d’Educació de Catalunya com a servei d’interès públic que garanteixi la diversitat i la llibertat d’elecció de les famílies per l’educació que volen per als fills i filles en un marc d’equitat i d’igualtat d’oportunitats.

“Les famílies de l’escola cristiana refermem el nostre compromís de contribució a la millora continuada i al creixement del nostre sistema educatiu, reconeixem l’enorme tasca de mestres i professors i seguirem treballant per l’enfortiment de les nostres comunitats educatives des de la implicació i la complicitat amb l’escola”, rebla.

L’escola concertada ha estat “objecte els darrers cursos d’atacs que considerem injustos i malintencionats”. Romagosa proposa abandonar “aquesta dialèctica anacrònica” i aspira que es “doni per superada de manera que tots plegats treballem per la millora del nostre sistema educatiu, al servei dels infants i joves del nostre país”.

Romagosa també insisteix que cal “progressar, clarificar i fer transparent el sistema de finançament de l’escola concertada”, ja que “moltes famílies, per la seva priorització d’una determinada educació per als seus fills i filles, coherent amb les seves conviccions, es veuen obligades a fer autèntics esforços i equilibris econòmics com a conseqüència de l’aplicació d’un sistema de concerts que incompleix clarament la normativa vigent”.

Per tot plegat, en aquesta arrencada de curs, la CCAPAC vol manifestar el seu “compromís de diàleg continuat i sincer, lluny de la confrontació, i la predisposició a sumar per tal d’avançar en la construcció d’un sistema educatiu acollidor, integrador i plural, autèntic fonament d’una societat democràtica i diversa”. La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya, que enguany celebra el 40è aniversari, és la majoritària dins de l’escola concertada i representa les AMPAs i famílies de 403 centres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.