Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes Educació) El Patronat de la Fundació Jesuïtes Educació ha nomenat nou director general de la Fundació Jesuïtes Educació a Enric Masllorens i Escubós, doctor en Pedagogia i que compta amb una llarga trajectòria en el món de l’educació, com a educador, formador de mestres i en la gestió d’institucions educatives. Masllorens substitueix Xavier Aragay, que ha estat durant el últims vuit anys al capdavant de la Fundació. Enric Masllorens, nascut a Barcelona l’any 1958 és llicenciat en Ciències Geològiques (1981) i doctor en Pedagogia (1997) per la Universitat de Barcelona, amb una tesi sobre l’avaluació de la formació del professorat.

Va treballar com a professor a l’escola Jesuïtes Casp-Col·legi Sagrat Cor, ha estat professor de l’Escola Universitària de Magisteri Blanquerna (URL) i director de l’Escola de Mestres Blanquerna (URL). També va dirigir l’Escola Pia Balmes entre 1996 i 2003 i posteriorment, la Institució Cultural del CIC, que aplega diversos centres educatius. En els darrers anys ha estat director general de l’Editorial Cruïlla.

També ha estat vinculat i compromès amb diverses entitats de l’àmbit cultural i social, entre elles el Centre Unesco Catalunya, que va presidir de 1995 a 2010 i la Fundació per la Pau, de la que n’és membre del Patronat.

Xavier Aragay, a banda d’encarar nous reptes professionals, continuarà col·laborant amb el projecte Horitzó 2020 en l’àmbit de l’avaluació de la NEI i atenent els compromisos internacionals més importants, fins a finals del mes de febrer. Aragay ha liderat la posada en marxa del projecte Horitzó 2020, amb el que les escoles jesuïtes de Catalunya han iniciat un procés de profunda renovació pedagògica. Cal destacar, d’aquests anys, la tasca realitzada per a consolidar el treball en xarxa de les diverses escoles que formen Jesuïtes Educació, i la renovació organitzativa que ha permès impulsar aquest nou model educatiu. Han estat fites que han contribuït, més enllà de la pròpia institució, a esperonar el debat sobre la necessària renovació de l’educació al nostre país i també a nivell internacional, animant i possibilitant el naixement d’iniciatives diverses per avançar en aquest àmbit.

El patronat de la Fundació Jesuïtes Educació agraeix a Xavier Aragay la seva capacitat de visió, d’impuls i d’inici d’una dinàmica creativa, així com el seu treball i dedicació que ha permès posar en marxa un projecte tan ric i complex com l’Horitzó 2020.

Els 8 centres educatius que treballen en xarxa i formen Jesuïtes Educació són Jesuïtes Casp, Jesuïtes El Clot, Jesuïtes Sarrià, Jesuïtes Lleida, Jesuïtes Bellvitge, Jesuïtes Poble Sec, Jesuïtes Sant Gervasi i Jesuïtes Gràcia. També hi ha adherides dos Fundacions (Fundació Carles Blanch i la Fundació La Salut Alta) ambdues a Badalona, que treballen amb una població infantil i juvenil en situació d'esclusió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.