Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) El bisbe Carles Soler Perdigó, que va ser secretari general del Concili Provincial Tarraconense de 1995, i el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau seran dos dels ponents principals del proper Simposi de la Fundació Claret.

«20 anys després del Concili Provincial Tarraconense: En què pot il·luminar avui l’Església de Catalunya?», és el lema del 17è Simposi. Vint anys després es vol destacar la dinàmica de participació que va generar, tant per les reflexions que va provocar en diversos cercles i a l’aula com per les conclusions que va adoptar. L’objectiu és actualitzar les seves intuïcions que val la pena no deixar perdre i donar-hi un nou impuls. Això inclou temes que van quedar en el «calaix de l’Abat», sobre els que no es va poder debatre ni concloure amb plena llibertat, la participació que tant impulsa el Papa Francesc des dels diversos carismes i ministeris (bisbes, laics, clergat diocesà, religiosos…), o la necessitat de projectes interdiocesans que sumin esforços respecte als grans reptes que té l’Església a Catalunya.

Bernabé Dalmau, director de la revista Documents d’Església, recollirà “Elements del Concili Provincial Tarraconense com a esdeveniment que ens poden il·luminar avui”. El bisbe emèrit de Girona, Carles Soler, parlarà com a protagonista d’aquella trobada de “L’experiència personal del Concili Provincial Tarraconense i reflexió sobre la seva actualitat”. El Simposi del dissabte l’11 de març inclourà també una tertúlia sobre l’actualitat del Concili amb tres participants més en el Concili de 1995: Joan Torra, capellà del bisbat de Vic i professor de teologia; Marcel Joan, periodista que va ser membre de la Comissió preparatòria; i Catarina Verdera, Filla de la Caritat i responsable del programa de voluntariat de la Fundació Filles de la Caritat Fundació Social.

Cal inscripció prèvia i els alumnes de l’ISCREB podran convalidar la seva participació al Simposi per un crèdit de lliure elecció.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.