Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Maristes /CR) Aquesta setmana s'està celebrant a Roma una reunió de provincials i responsables maristes de tot sobre la protecció dels infants. En l'inici de les sessions, el superior general dels Maristes, el català Emili Turú, va assegurar que "les víctimes són la nostra prioritat absoluta; la reputació del nostre Institut és secundària". Turú va remarcar que "com Institut ja hem donat grans passos en la tasca de la protecció dels infants des de la nostra última reunió de fa quatre anys", fent referència a la trobada del 2012 en la que es van aprovar els protocols de prevenció d'abusos per a totes les activitats educatives i socials dels maristes.

En la jornada hi participen gairebé 70 provincials, superiors de districte, representants de les unitats administratives i convidats d'arreu del món. Entre ells hi havia els germans maristes de Catalunya Pere Ferré, Gabriel Villa-Real i Lluís Serra. També hi ha assistit el pare Hans Zollner, membre de la Comissió Pontifícia del Vaticà per a la Protecció de menors i una víctima d'abús sexual. La trobada ja estava prevista per donar continuïtat al treball de prevenció d'abusos en els gairebé 80 països on hi ha presència marista.

Emili Turú va explicar que l'objectiu de la trobada és "augmentar la nostra consciència i el nostre compromís" perquè la protecció als nens "no va en paral·lel amb la nostra missió, sinó que és al cor de la nostra missió". "La manera més sincera d'estimar els nens és a través del respecte", va afirmar el germà Turú: "els nens no són éssers incomplets, són éssers humans que mereixen respecte des del moment de la seva concepció".

"Admiro el vostre treball"

Hans Zollner va donar suport a la tasca educativa dels maristes i els va animar en el seu treball en pro de la salvaguarda dels nens. "Realment admiro el vostre seriós treball en l'educació" i els va animar a "reforçar el seu compromís en el camp de la protecció"

El pare Zollner, vicerector acadèmic de la Universitat Gregoriana de Roma, responsable de l'Institut de Psicologia i president del Centre per a la Protecció de la Infància, va explicar com els nens són explotats de moltes maneres a tot el món. Per això, "hem de tenir en compte totes les àrees en què els drets dels infants i dels adolescents es veuen amenaçats ". El drama dels abusos "no es tracta només d'un problema europeu o occidental".

Tot i això va assegurar que ha vist grans millores allà on s'han introduït i s'han portat a la pràctica les directrius per a la protecció dels infants.

La Conferència, titulada "Protegir els nens. Ens sensibilitzem i creem un entorn segur", se celebra del 18 al 22 d'abril a la Casa General de l'Institut dels Germans Maristes a Roma.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.