Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Laura Mor –CR) Són famílies que volen ajudar d'altres famílies. Les Comunitats de Vida Cristiana han creat un mètode que neix de la màxima ignasiana del “en tot servir i estimar”. De manera que siguin “famílies per als altres”. És el 'Rellotge de la Família' i, després d'una prova pilot, es presenta a Barcelona, al Casal Loiola, de la mà d'un dels seus creadors, el sociòleg Fernando Vidal, el proper dissabte 15 d'octubre.

Vidal és professor de la Universitat P. de Comillas, membre de CVX i de l'Equip de Família de la CVX-Mundial, i parlarà de 'La cultura del cor'. Va idear la proposta junt amb d'altres parelles, entre les quals Aurora Camps i Josep M. Riera. CatalunyaReligió.cat ha preguntat al matrimoni Camps Riera quin és l'origen, l'objectiu i el tarannà del 'Rellotge de la família'. La dinàmica, basada en l'experiència i el diàleg en parella, està pensada per “ajudar a pares i fills a créixer, a estimar-se més i a viure més en plenitud”.

“L'evangeli és per tothom i amb el llenguatge del cor no hi ha intel·lectualitat”, explica Camps. Considera que la proposta no és elitista perquè s'ofereix des d'aquesta proximitat. “Volem arribar a totes les famílies”, anuncia. També en parla Riera quan diu que “hi ha una necessària transversalitat”. A més d'aconseguir aquesta obertura, per arribar més enllà dels grups de fe, volen formar “futurs rellotgers”. És a dir, parelles que puguin acompanyar com ho estan fent ells en aquesta fase inicial.

Josep M. Riera recorda com es van adonar que l'espiritualitat ignasiana havia impregnat tots els àmbits de la seva vida. També el familiar. Per això van dir-se: “Hem de tornar a l'espiritualitat ignasiana”. I des d'aquí, començant per La Vinya, la seva comunitat de referència dins de la CVX, van treballar per ajudar a d'altres famílies.

Temps per a les famílies

El mètode s'estructura en vuit tallers –o temps– de cara a reformular i enfortir el projecte de cada família. Així, es parla de disponibilitat, de gratitud i de llibertats, i també de moments de presa de decisions, de fracassos, de reconciliació. En aquest altre vídeo expliquen les diferents sessions amb més detall:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.