Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri –CR) L’Escola Pia ha obert el nou curs després d’un cicle d’actualització de les seves prioritats. Aquest estiu han celebrat el capítol mundial, i uns mesos abans va reunir-se el capítol de Catalunya. Eduard Pini va ser escollit nou provincial de l’Escola Pia a Catalunya i va rellevar Jaume Pallarolas.

Els escolapis sempre s’han identificat amb l’educació. Actualment tenen 20 escoles a Catalunya amb uns 20.000 alumnes. Però el darrer capítol ha posat l’accent en la doble vessant que té aquesta família religiosa a Catalunya: l’educació i l’acció social. “L’Escola Pia sempre ha estat compromesa en l’acció social”, remarca Pini en aquesta entrevista, encara que sigui una dimensió menys coneguda.

Darrera d’aquesta doble dimensió hi ha l’educació entesa com una eina de transformació, tant del món com de l’Església. I la certesa que “evangelitzar no només vol dir anunciar un missatge” sinó una forma de vida que es transmet en una escola, en un esplai, en un agrupament, o en una associació de voluntariat. Alhora, l’Escola Pia també està seguint la renovació pedagògica que reclamen els nous temps.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.