Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Josep Castellà –Bisbat de Solsona) La sala d’actes de l’edifici parroquial de Tàrrega va acollir dilluns al vespre la xerrada-col·loqui sobre el tema 'La llibertat religiosa en la Catalunya que estem construint: Què hem de defensar els cristians en el procés constituent'. Amb una nombrosa presència de fidels de Tàrrega i altres localitats de l’arxiprestat, la xerrada va anar a càrrec d’Eduard Ibáñez, advocat i director de Justícia i Pau de Barcelona.

L’acte, que forma part d’una sèrie de conferències programades per la diòcesi de Solsona, va ser presentat pel rector i arxipreste de Tàrrega, Josep Maria Vilaseca, després de llegir l’evangeli del dia i una pregària. Vilaseca va assenyalar que es necessària l’aportació de l’Església i la reflexió en uns moments en què vivim un procés al país.

Eduard Ibáñez va fer una planera i documentada exposició del tema seguida amb notable interès pels assistents. “La nostra idea és defensar que en aquest procés que porta a Catalunya cap a un Estat propi, fins i tot en el cas que no acabi en un Estat propi, és important en aquest moment defensar la llibertat religiosa. La llibertat religiosa de totes les persones i en totes les seves dimensions, pública i privada, individual i col·lectiva. I en segon lloc demanar que els poders públics cooperin amb les religions en favor del bé comú perquè això afavoreix la protecció dels drets humans, afavoreix el progrés social del nostre país. Per tant defensar que en aquest procés es tinguin en compte aquests principis”.

També hi va afegir: “Som una sèrie d’entitats que estem treballant amb aquests principis i estem en col·laboració amb el bisbat de Solsona, des del qual se’ns ha demanat que puguem explicar i compartir amb els fidels dels arxiprestats i comunitats cristianes de la diòcesi”. En acabar la conferència es va establir un animat col·loqui.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.