Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jesuïtes) Els jesuïtes catalans Xavier Albó i Maurici Bacardit han rebut recentment la condecoració del 'Còndor de los Andes' en reconeixement del seu compromís amb la democràcia i els pobres a Bolívia.

El president Evo Morales, els va lliurar les màximes distincions de Bolívia en un acte al Palau de Govern, i ha recordat la feina que durant anys han realitzat els dos religiosos al costat de la població indígena i camperola del país.

El filòsof i teòleg Maurici Bacardit, nascut a Manresa el 1936 i que resideix a Bolívia des de 1955, va valorar el reconeixement per la feina que ha estat tractant de fer "durant més de quaranta anys pel bé" de les "minories postergades i marginades". Els aplaudiments del públic el van interrompre quan va dir que la condecoració ha de ser per a la gent pobra a la qual han intentat ajudar "perquè ells assumeixin la seva veritable protagonisme i passin a tenir dies millors amb justícia i amb llibertat".

Xavier Albó, antropòleg i erudit, i alhora activista per la justícia social, ha dedicat la seva vida a defensar els drets de les poblacions indígenes. Estudiós de l’aimara, del quítxua i del guaraní, és una de les persones més actives, compromeses i reconegudes que treballen en l'àmbit de les llengües a Amèrica Llatina. En la seva intervenció al recollir el premi i en presència dels màxims dirigents del país no va dubtar a expressar la seva opinió sobre alguns dels temes polítics i socials que viu Bolívia, assenyalant que "no renunciarà mai" a la llibertat de dir el que sent.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.