Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Les germanes de la Congregació Dominiques de l'Ensenyament de la Immaculada Concepció han celebrat el seu XI Capítol General a Artieda (Navarra) que s'ha clausurat aquest dijous. En el capítol, marcat pel Jubileu Dominicà i el Jubileu de la Misericòrdia, també hi han participat durant tres dies un grup de laics. Junts han reflexionat i han plasmat en accions concretes el que comporta avui per a la Congregació fer realitat la crida de Déu: “Ves i Predica”.

Enmig del Capítol, que s'ha fet del 10 al 28 de juliol, va tenir lloc tenir lloc l’elecció de la Priora General per al quadrienni 2016-2020. Va ser escollida la germana Arantxa Sanz.

La nova priora va néixer a Pamplona el 12 de maig de 1964. Té la llicenciatura en Geografia i Història i Batxiller en Teologia. Va entrar a la Congregació al gener de 1990, a Pamplona. Va fer els vots perpetus el 23 d'agost de 1997. Ha realitzat la missió d'educadora a les escoles de Pamplona i Villarrubia de los Ojos (Ciudad Real), ha treballat en la Pastoral juvenil portant grups de fe, sent catequista a la parròquia, també ha col·laborat en la formació cristiana i en el carisma dels professors, monitors, catequistes i en la Comissió DEIC.  Des del 2002 formava part del Consell General com a secretària de la Congregació.

En aquesta nova etapa dinamitzarà el projecte de la Congregació expressat en el Capítol General, acompanyada per la resta de les germanes de l’equip de govern (Luz Ortigosa,  Virginia Aguado,  Luz Coronel i Karina Guamán) i comptant amb la coresponsabilitat de totes les germanes de les comunitats de Bolívia, Equador, Espanya i Moçambic.

Un altre moment important del Capítol va ser, el dia 24 de juliol, la celebració del pas a la tercera Modalitat que van fer 12 laics de les nostres comunitats DEIC de Barcelona, Pamplona, Tarragona i Vallirana. És un pas més en la seva pertinença a la Congregació; compartint: Espiritualitat , Comunitat i Missió.  El van expressar públicament pronunciant el seu compromís amb tota la comunitat reunida a Artieda

Les prioritats que ha marcat el Capítol tenen cinc grans eixos: a) El nou rostre de la Congregació, b) El crit de la Humanitat que pateix i el crit de la Creació, c) La cultura Inter, “en-red-arnos”, d) Noves formes de predicar avui, en comunitat i en sortida, e) EN-VIA-DOS: Missió compartida.

Recullen així la crida del papa Francesc: “el que no pot faltar a la vida consagrada és la profecia i el testimoni. Tingueu la ment i el cos disposats a dialogar i les mans obertes i allargades per compartir. Així donareu raó de l’esperança en el món”.