Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'homenatge, el reconeixement i record a Sor Genoveva Massip serà un dels moments centrals de la trobada del Secretariat de Marginació de l'arquebisbat de Barcelona. La trobada es fa aquest dissabte 5 de març amb el lema "Testimonis entre els pobres"

En l'homenatge és presentarà el llibret sobre Sor Genoveva escrit per la teresiana Victòria Molins. Molins la reconeix com una mestra en la seva immersió en el compromís al costat dels marginats. També es farà una taula rodona amb persones que van conèixer a Sor Genoveva.

Sor Genoveva Massip va morir el juliol de l'any passat als 91 anys. Religiosa Filla de la Caritat, va ser el rostre social de l’Església a les perifèries de Barcelona durant dècades. D'exercir de mestre, va passar a dedicar-se plenament als més exclosos en el món de la droga, de les presons, entre les barraques de Montjuïc, en barris com Can Tunis o la Mina, o entre les víctimes de la sida quan ningú no se n'ocupava i ella els acompanyava a ben morir. Una opció personal després la va concretar amb la creació l’Obra Social de Santa Lluïsa de Marillac, que actualment gestiona la seva congregació religiosa.

En la jornada de Secretariat per als Marginats també hi ha prevista una ponència del bisbe Sebastià Taltavull sobre la misericòrdia. Per la tarda hi haurà cinefòrum.

La trobada es farà aquest dissabte al Col·legi de les Teresianes del carrer Ganduxer de Barcelona. Per quedar-se a dinar cal inscriure's a la Delegació de Pastoral Social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.