Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Diputació de Barcelona) El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i el president de la Junta de Govern del Museu Episcopal i bisbe de Vic, Romà Casanova, han signat aquest dimarts un conveni per desplegar projectes conjunts i potenciar l'activitat del museu vigatà. El primer fruit d'aquesta col·laboració serà l'exposició "El viatge a l'Edat Mitjana".

Es tracta d'una coproducció del Museu Episcopal de Vic amb el Musée National du Moyen Âge de París (França), el Museu del Bargello de Florència (Itàlia) i el Museu Schnütgen de Colònia (Alemanya), que rebrà una subvenció directa de 50.000 euros de la Diputació de Barcelona, i que ocuparà la sala d'exposicions temporals del museu vigatà entre la tardor-hivern de 2015-2016.

L'exposició es presentarà en tres àmbits: "El viatge en l'imaginari del cristianisme medieval", "Desplaçaments, mitjans i perills" i "Viatges i viatgers a l'Edat Mitjana". La mostra es completarà amb l'edició d'un catàleg que reunirà una sèrie d'articles introductoris encomanats a especialistes de renom internacional i que aplegarà en apartats temàtics el llistat de les obres exposades.

Durant l'acte de signatura del conveni, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha afirmat que «aquest és un primer acord amb el museu. Però, assumim el compromís perquè la Diputació continuï col·laborant en futures activitats».

Per la seva part, el bisbe de Vic, Romà Casanova, ha manifestat l'agraïment i el suport de la Diputació per poder exposar al museu aquesta mostra temporal «d'una etapa especialment significativa en la religió, com va ser l'Edat Mitjana», i s'ha mostrat satisfet de poder continuar la col·laboració iniciada avui.

[Foto: Judit Contreras / Diputació de Barcelona]

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.