Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) Aquest dilluns Càritas Diocesana de Lleida i Arrels Sant Ignasi han presentat en roda de premsa la campanya de les persones en situació de sense llar 2016 'Fes-me visible. Per dignitat. Cap persona sense llar'. La campanya, que tindrà ressò a la resta del territori, vol fer visible aquesta realitat i generar compromís social.

En Ramon Baró, director de Càritas Lleida, ha presentat la campanya recordant que “la seva dignitat està lligada a la nostra, no som prou dignes per poder-nos considerar ciutadans” quan permetem la situació en què viuen les persones sense llar. Ha denunciat especialment la situació en què es troben les persones que viuen en assentaments d'hivern, sobretot a Alcarràs i a Torres de Segre, exigint que “siguin acollides en condicions correctes per persones humanes”.

La directora d'Arrels Sant Ignasi, Natàlia Méndez, ha destacat que actualment, a Lleida, l'entitat ha atès 550 persones en situació de sense llar, i 643 persones que cobren menys de 400 € mensuals. Continuen essent temes de gran preocupació la dificultat d'accés a l'habitatge normalitzat, així com la manca de recursos de diagnòstic i tractament de patologies mentals, l'accés a la formació i al món laboral, i també la gran manca de recursos i de xarxa social positiva.

A continuació, en Joan Suñol ha incidit en el fet que la campanya es caracteritza pel fet que són les mateixes persones sense llar les qui la lideren, i això queda reflectit en el manifest de campanya, que es presentarà dijous 24 de novembre. Ha comentat també, davant el nou escenari que presenta la pròxima realitat de la residència de les persones sense llar, que les entitats hem de “resituar-nos per tal d'afavorir un treball en Xarxa que posi realment al centre les persones” i que els criteris d'acció social deixin de ser contraprestacionistes per basar-se en una real relació d'ajuda.

Exposició i pregària

Dijous al migdia, davant de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, es farà l'acte central d'aquesta campanya: una flashmob reivindicativa que acabarà amb la lectura d'un manifest. També a l'IEI, i a partir del matí de dijous, es podrà visitar una exposició que du per títol el lema 'Fes-me visible. Per dignitat. Cap persona Sense llar'. Diumenge al migdia hi haurà l'Eucaristia-Memorial, i el dijous 1 de desembre, al vespre, la pregària en clau de solidaritat.