Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Girona) Una vuitantena de preveres i diaques de la diòcesi de Girona han participat aquest dimarts al recés d'Advent que ha tingut lloc a la Casa d'Espiritualitat de Santa Elena de Solius. Joan Anton Cedó, de l'arquebisbat de Tarragona, ha estat l'encarregat d'impartir les dues meditacions, que han tingut com a eix central el tema 'Ningú com vós no em fa feliç'.

Cedó ha afirmat que pel ministeri, preveres i diaques són actius i contemplatius alhora: “Hem de buscar l'equilibri entre acció i contemplació. Som homes de l'Esperit i ens cal nivellar el ritme de l'acció amb la contemplació i la pregària”. D'aquesta manera, “la paraula de Déu ha de ser unida, inegrada i expresada en la vida”.

Referint-se a l'exhortació apostòlica Amoris laetitia, ha afirmat que una acció pastoral en clau missionera i de proposta ha d'estar al servei, sobretot, del “construir ponts” i “refer ferides”. En aquest mateix sentit, en la línia del que exposa d'Evangelii gaudium, “cal tenir present que tots som missioners de la misercòrdia de Déu, i que per tant estem cridats a aplicar una mirada respectuosa, plena de compassió però que guareix i encoratja a millorar la vida cristiana, la pròpia i la dels altres”.