Vés al contingut
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) Els propers dissabte 15 i diumenge 16 tindrà lloc una nova edició d’Els Amics de la Sofia, les trobades de debat filosòfic per a joves entre 15 i 21 anys que se celebren dos cops l’any a Montserrat. No són classes de filosofia ni conferències: són dos dies per a debatre, passejar, compartir i passar-s’ho bé amb altres joves amb inquietuds semblants. Els dos temes que es tractaran en aquesta nova edició són: 'Dialogar el diàleg' i 'Decisió vital'.

La trobada comença el dissabte 15 d’octubre a les 11h i acaba el diumenge 16 a les 16h. L’allotjament és al Montserrat International Scout Center, ubicat a l’edifici de Nostra Senyora. Cal que els participants portin llençols o sac de dormir, tovallola, sabó, plats i gots. El preu de la inscripció, de 20 euros, inclou l’allotjament i l’esmorzar i el dinar de diumenge; el dinar i el sopar de dissabte cal portar-lo de casa.

A l’activitat Els Amics de la Sofia no pretenen fer classes de filosofia, ni aprofundir especialment aspectes històrics del pensament filosòfic, sinó que és un espai de trobada de joves a qui els agrada debatre, aprendre a argumentar, escoltar posicions diverses i fer-se’n una síntesi personal.

L’estructura de la trobada és simple: s’introdueixen els temes a tractar amb una breu presentació, que fa algun dels joves participants; a continuació s’obre el debat amb les argumentacions. També poden afavorir el diàleg a partir de la projecció d’una pel·lícula. Igualment, durant la jornada hi ha moments de convivència i d’esbarjo. Una de les coses que més valoren els participants en aquestes trobades és la relació que s’estableix entre joves d’edats diferents.

Com que es tracta d’una trobada filosòfica, Els Amics de la Sofia és obert a tots els joves, independentment de la seva posició respecte la fe cristiana. El seu responsable és un monjo jove de la comunitat benedictina de Montserrat, el germà Àngel Pons.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.