Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) "Som el que fem". És el lema de la cinquena edició del Dia de Sant Ignasi, la festa de les escoles de la xarxa Jesuïtes Educació, que aquest any es fa el dimarts 10 de març.

Alumnes, educadors i famílies de les vuit escoles dels jesuïtes de Catalunya celebren aquesta diada per conèixer millor la figura del seu patró. A totes les escoles es fan activitats per celebrar aquest dia i renovar el record del fundador de la Companyia de Jesús i del servei que aquesta realitza a través de la seva tasca educativa.

Aquest any el lema de la diada convida a pensar en l'impacte que poden tenir les petites accions que cadascú pot fer. Com a mostra, la iniciativa d'alumnes de 2n d'ESO de totes les escoles i de 6è de Primària de Jesuïtes Poble Sec - Sant Pere Claver, que han iniciat cadenes de favors altruistes, amb les monedes socials i l'ajut de "The Social Coin". A partir d'un favor que cada alumne va fer, s'han multiplicat les accions i s'està aconseguint un gran impacte.

La festa vol apropar als alumnes la figura de Sant Ignasi de Loiola: “Un home que va dedicar la vida als altres i que ens va deixar un llegat molt important: les escoles de jesuïtes, unes escoles on créixer com a persones”. Entre les activitats que es realitzen hi ha trobades festives i lúdiques, tallers, xerrades, o visites a centres i obres de la Companyia de Jesús, entre d'altres.

Malgrat que Sant Ignasi de Loiola se celebra el 31 de juliol, des de fa uns anys, les escoles de la Companyia de Jesús a Catalunya han fixat al mes de març la celebració d'aquesta jornada, que es fa el dimarts més proper a la data de canonització del sant, el 12 de març.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.