Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) "Volem viure i fer viure la veritable justícia". Així és com mossèn Jaume Mayoral parla del compromís de tants col·laboradors i voluntaris de Càritas Diocesana de Lleida, de Solsona i d'Urgell. Amb motiu de Nadal, demana "deixar la nostra empremta" per tal de "capgirar moltes situacions injustes". Podeu llegir l'escrit a continuació:

«Sí, des de Càritas us volem demanar que sapiguem canviar les empremtes que cada any omplen les nostres vides i les del nostre entorn. Potser hem viscut massa Nadals en què les empremtes del consumisme desmesurat, de certa hipocresia social, d’una tímida recerca del “bé comú” i d’un interessat silenci ciutadà ben acomodat, s’han vist més presents i han estat les que, com les empremtes digitals, han fet el perfil i la imatge d’una societat desconnectada dels grans i petits problemes dels nostres conciutadans.

Avui volem proposar-vos una manera més autèntica i solidària de deixar la vostra empremta. No ens podem distreure, aquest Nadal que hem de marcar d’una manera nova, ja el tenim entre nosaltres i ens necessita a tots. Ens cal capgirar moltes situacions injustes que estem vivint, sobretot les persones que se senten excloses: manca de feina, falta d’habitatge digne, problemes pel pagament dels serveis bàsics, una vellesa en solitud, una infància de maltractaments, manca d’un país que els vulgui acollir, una sanitat per a tothom...

I per tot això, per capgirar aquests i altres problemes, necessitem “deixar la nostra empremta”. Ens cal ajudar a conscienciar la gent, els nostres familiars, amics, veïns... I, des de la senzillesa d’una empremta, la de cadascú, dir-ho ben alt i clar, que volem viure i fer viure la veritable justícia, aquella que no s’oblida de ningú, que no es doblega davant de ningú, que està per damunt de tots perquè tothom tingui el necessari per viure amb llibertat, igualtat i fraternitat, aquests valors tant proclamats aquests dies i que també són els nostres.

A més a més, d’aquesta tasca a la qual estem cridades totes les persones de bona voluntat, hem de regalar molts moments de trobada, de justícia, de generositat, d’alegria i d’esperança; uns regals que haurem de fer arribar als nostres candidats polítics perquè, en el seus programes electorals, també i deixin l’empremta humana i social que ens cal. De moment, nosaltres des de Càritas i amb la col·laboració dels voluntaris i amics, ja comencem a omplir aquest Nadal de justícia social; ens en manca molta. Aquest és el nostre compromís i esperem que també sigui el vostre: que ens ajudeu a ajudar!»

Jaume Mayoral –Càritas Lleida, Solsona i Urgell

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.