Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Pastoral Obrera de Catalunya) Els moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears han fet públic el seu manifest anual amb motiu del dia de la dona treballadora, d'aquest diumenge 8 de març. Reclamen, des de la fe i l'esperança, polítiques d'igualtat entre homes i dones i ho fan amb una imatge en què presenten diferents arquetips, com són el de la dona hipersexualitzada, de la dona jove i de la gran, de la dona immigrant, de la dona i la violència de gènere i de la dona i la cura.

Aquí podeu llegir el manifest:

Aquest dia, reafirmem el nostre compromís vers les polítiques d’igualtat entre homes i dones, davant d’una situació social, política i econòmica de clar retrocés en el model democràtic de relacions laborals i de drets socials.

Un nou 8 de març marcat per la crisi econòmica, les polítiques d’austeritat i el fort retrocés legislatiu i ideològic, contrari a l’avanç social en igualtat i diversitat, imposat per la reforma laboral, la reforma educativa i l’atac frontal als drets en la matèria de salut sexual i reproductiva, d’un govern, per al qual indiscutiblement la igualtat de gènere no és una prioritat.

Denunciem el fort impacte de gènere en les retallades pressupostàries en serveis públics, que tenen efectes directes en l’augment del treball de tractes adjudicats a les dones, en l’increment de l’atur, la imposició de la segregació educativa, la supressió de l’educació en igualtat, entre altres, tot el que suposa el desmantellament de l’incipient Estat de benestar i el retrocés en les conquestes i drets aconseguits.

Malgrat tot, el despertar de la dona no s’atura. Nosaltres, dones obreres i cristianes en coherència amb l’actitud de Jesús de Natzaret vers la dona, defensem l’equitat entre els éssers humans i la dignitat com a filles i fills de Déu per damunt del capital i del patriarcat.

I esperem i construïm el futur amb fe i esperança treballant i lluitant perquè…

• Arribi el dia que no haguem d’adaptar-nos a estereotips, sinó que siguem totes lliures per a expressar-nos tal com som.

• Arribi el dia en què els beneficis de la vida humana i del treball siguin justament repartits.

• Arribi un temps de pau, on la violència desaparegui i homes i dones ens puguem estimar, ser estimats i estimades.

• Arribi un dia en què l’Església sigui veritable Assemblea del Poble de Déu i no hi hagi cap tipus de discriminació, on es puguin expressar els carismes, decidir responsabilitats, on la comunió sigui llavor de la transformació de la societat.

Arribarà un dia en què viurem en un món on regni la justícia, la llibertat i la fraternitat.

 

Moviments i col·lectius obrers cristians de Catalunya i Balears: ACO, GOAC, JOC I MIJAC, Capellans Obrers, religioses i religiosos en barris obrers i populars i delegacions de pastoral i obrera de les diòcesis de Catalunya.