Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) La Companyia de Jesús a Espanya, amb les seves institucions, se suma a la petició que en les últimes hores han subscrit 430 organitzacions que treballen en defensa de drets humans, migracions i refugi, i de la societat civil, en suport de la crida 'Perquè no es morin de fred', en el qual sol·liciten una operació a nivell europeu de protecció contra el fred de manera eficaç i ràpida. Més de 100 institucions de la família ignasiana han format part d'aquestes 430 organitzacions, algunes d'elles institucions socials, centres educatius i pastorals, comunitats laïcals, centres juvenils, parròquies i diversos centres universitaris, entre d'altres.

Les imatges dels últims dies en què desenes de milers de persones refugiades estan suportant l'actual onada de fred polar sense un sostre sobre el cap, així com la congelació de membres i mort de diverses d'elles, han impulsat a aquestes organitzacions (així com centenars de particulars que s'han sumat de forma espontània al document) a sol·licitar a la Comissió Europea i al Govern espanyol una operació eficaç i immediata que disposi les mesures d'emergència necessàries de cara a garantir les condicions mínimes d'habitabilitat d'aquestes persones.

Les organitzacions signants manifesten la seva profunda preocupació pel fet que la situació actual de milers de refugiats a Grècia i els Balcans posa en risc la vida de molts d'ells i suposa, en la pràctica, un incompliment de les garanties mínimes que ha d'oferir la Unió Europea. La Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea, en els seus dos primers articles, es compromet a preservar, protegir i respectar la dignitat humana, així com el Dret a la vida; dos elements, que segons el parer dels signants, s'estan posant en dubte.

Per això, les organitzacions signants sol·liciten al Govern d'Espanya ia la Comissió Europea un paper molt més actiu per posar en marxa urgentment una operació europea contra el fred en coordinació amb els governs de Grècia i els països dels Balcans, a través del Mecanisme europeu de Protecció Civil o altres accions d'emergència que puguin posar en marxa els propis governs de la Unió, que doni una solució urgent i immediata a aquestes persones, de forma independent als seus processos de documentació i/o reconeixement de la seva condició de persona refugiada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.