Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 29/04/2015

(Bisbat de GironaCàritas Diocesana de Girona va registrar l'any 2014 una xifra de 22.424 persones ateses a través dels seus programes socials, un 45% dels quals s'acollien als serveis de Càritas per primera vegada. Són dades de la Memòria 2014 en matèria d'acció social d'aquesta entitat, que vetlla per a promoure l'acció social a la llum de la Doctrina Social de l'Església Catòlica i integra 52 Càritas locals distribuïdes arreu de la diòcesi.

L'informe, presentat dimarts en una roda de premsa presidida pel bisbe de Girona Francesc Pardo, reflecteix que el nombre de persones que s'han beneficiat dels projectes d'acció social de Càritas Girona s'ha incrementat un 29% respecte l'any 2013, el que ha significat passar de les 42.943 a les 55.750 persones. El programa d'aliments de Càritas, que proporciona aliments bàsics a persones i famílies que no poden cobrir aquesta necessitat, és el projecte que congrega més usuaris, on aquest any 2014 s'hi han acollit 28.598 beneficiaris. 

En aquest darrer any s'ha incrementat el nombre de famílies que s'acullen als programes de Càritas Girona, una xifra que ja esdevé el 72% del gruix de persones ateses durant l'any 2014, un 40% de les quals tenen 3 fills o més. Una altra xifra alarmant, per altra banda, és que un 11% de les persones ateses al 2014 són menors de 16 anys. Pel que fa a la situació laboral de les persones ateses, un 69% són aturats, tot i que aquesta xifra ha disminuït respecte el 2013, any en què representava el 78%. En referència a la situació econòmica, un 41% de les persones ateses no disposen de cap tipus d'ingrés. Per altra banda, ha augmentat un 2,5% el nombre de ciutadans espanyols que s'acullen als projectes de Càritas, els quals representen, a dia d'avui, un 22,5% del conjunt d'atesos. En funció del lloc d'origen, els usuaris majoritaris són procedents de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica, seguit del col·lectiu llatinoamericà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.