Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Justícia i Pau) Nova edició del premi de periodisme solidari Memorial Joan Gomis convocat per membres de Cristianisme i Justícia, Justícia i Pau, Fundació per la Pau, Fundació Cultura de Pau, la Facultat de Comunicació de la URL, Foc Nou i El Ciervo, i que promou el periodisme solidari que faci referència a persones, institucions o col·lectius que lluiten contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social i en defensa de la pau i els drets humans.

Sota aquest criteri es premia una obra periodística, escrita o audiovisual, inèdita o publicada i una trajectòria periodística d'una persona, institució, mitjans, programes o iniciatives. Ambdues modalitats han de compartir i promoure els valors solidaris del Memorial. Cadascuna d'elles estarà dotada amb 1.500 euros i als premiats se'ls hi entregarà un diploma acreditatiu i una il·lustració original elaborada per Joan Gomis. A més a més, les revistes El Ciervo i Foc Nou es faran ressò de les carreres dels guanyadors publicant una entrevista.

El termini d'admissió d'originals i candidatures és el 30 de juliol de 2016 i s'han de lliurar per correu electrònic. Cal en tots els casos incloure les dades personals i de contacte dels autors. L'entrega de premis d'aquesta onzena edició es convocarà per mitjans de novembre de 2016.

La figura de Joan Gomis

Aquest premi periodístic pretén mantenir viva la memòria de la figura de Joan Gomis Sanahuja (10 de juny de 1927 - 29 de setembre de 2001), president de Justícia i Pau de Barcelona des del 1976 fins a la seva mort. Joan Gomis també va presidir Justícia i Pau d'Espanya, la Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i la Federació Catalana d'ONG per la Pau.

En l'edició anterior van ser premiats Lola Hierro, en la categoria d'obra periodística pel seu reportatge Por ser niñas. I en la modalitat de trajectòria periodística, el professional Xavier Aldekoa va ser reconegut pels seus anys treballant a l'Àfrica.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.