Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimecres es va constituir formalment el nou patronat de la Fundació Vedruna Catalunya Educació. D’aquesta manera, es dóna formalitat a un procés de treball que va néixer fa deu anys amb el qual les Escoles Vedruna no només comparteixen un mateix Projecte Educatiu sinó que passen a formar una mateixa estructura organitzativa.

La Fundació acollirà les 34 escoles vedruna que hi ha a Catalunya, a més de dues escoles associades, amb un total de 1.700 educadors, 20.000 alumnes i prop de 14.500 famílies. Amb 34 escoles, Vedruna és la xarxa educativa amb més centres a Catalunya i més presència en el territori, en 31 poblacions.

L’acte de constitució formal de la Fundació es va fer al Manso Escorial de Vic, punt d’origen de l’Escola Vedruna. Va comptar amb la presència d’Enric Puig, Secretari General de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, de la germana provincial, Narcisa Fiol, i de l’alcaldessa de Vic, Anna Erra.

Abans de la signatura de la constitució de la Fundació, la germana Mabel Burgell, implicada des de l'inici en el procés de renovació, va recordar als nous Patrons i a l’Equip de coordinació de Vedruna Catalunya la història i del Projecte Educatiu vedruna. Un procés que es va iniciar coincidint amb la unió de les tres províncies de Vedruna que hi havia a Catalunya. També va oferir una reflexió centrada en Santa Joaquima de Vedruna, la seva obra i la necessitat de donar respostes al futur a partir del seu carisma. Una història que va començar ara fa 190 anys al mateix Manso Escorial.

La posada en marxa de la Fundació comportarà que en un període de tres anys Vedruna Catalunya Educació assumirà a totes les escoles Vedruna de Catalunya. A més d'una única titularitat, de tenir una relació única amb l’administració Educativa, i de compartir els recursos econòmics, es culminarà el procés iniciat per compartir els recursos educatius i l'acompanyament en la formació. Així, la Fundació Vedruna Catalunya Educació vol esdevenir una institució clau al servei del país.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.