Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) Els pròxims dies 22 i 23 d’octubre tindrà lloc a Granollers el I Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana, organitzat per la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, en col·laboració amb la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. Aquesta primera edició tractarà sobre la “Llibertat Religiosa i els Drets Humans”. La inscripció al congrés s’ha d’efectuar abans del 14 d’octubre.

En un context social d’augment de la pluralitat i diversitat de col·lectius i tradicions culturals i religioses, el Consell de l’Advocacia Catalana vol contribuir a promoure el debat jurídic sobre la llibertat religiosa, a Catalunya i a tot l’Estat espanyol.

En aquest sentit, el Congrés Llibertat Religiosa i Drets Humans vol aportar intercanvis i coneixement sobre la normativa internacional que emmarca el dret a la llibertat religiosa a Europa, així com la normativa nacional aplicable sobre la llibertat religiosa i les sentències més significatives dictades en aquest àmbit, incloent-hi els delictes contra la llibertat religiosa.

L’obertura anirà a càrrec del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, que oferirà la conferència 'El síndic de Greuges com a garant dels drets: laïcitat i religió'. Durant la mateixa primera jornada es desenvoluparà una taula rodona per debatre sobre la integració dels drets humans en les diverses confessions. Hi participaran representants de les confessions religioses més nombroses i arrelades a Catalunya.

La intervenció d’Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos, iniciarà la segona de les dues jornades previstes, per explicar la diversitat religiosa existent avui a Catalunya, un exemple paradigmàtic de pluralitat, de convivència i de gestió de la diversitat.

Així mateix, la segona jornada comptarà amb la participació i intervenció d’una desena de professionals experts procedents de àmbit institucional i acadèmic, i representants de la judicatura, l’advocacia, la fiscalia i les forces de seguretat, per tal d’oferir una àmplia visió del tema.

L’assistència al Congrés serà lliure en la sessió del dijous 22, mentre que hi ha descomptes per a estudiants per a la sessió de l’endemà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.