Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Ja estan obertes les inscripcions per al Congrés Laïcat XXI que se celebrarà al Monestir de Poblet els dies 2 i 3 d’octubre de 2015 impulsat per grups de cristians de les diòcesis catalanes i de diverses procedències eclesials.

El Congrés vol ser una gran trobada per teixir una xarxa de complicitats per enfortir la identitat laïcal. “Ser més església. Servir més el món” és el lema que resumeix la voluntat de enfortir la presència de cristians madurs, compromesos i transformadors que facin sentir la seva veu dins l’Església i que siguin testimonis de compromís cristià.

Els organitzadors fa un parell d’anys que estant recollint propostes perquè el Congrés sigui una trobada dinàmica i creativa per escoltar, opinar i renovar l’espiritualitat del laïcat. També que sigui un espai per compartir i renovar l'experiència de ser cristians avui enmig del món.

El Congrés tindrà tres eixos: Laics en l’Església; Cristians en el món; i Espiritualitat laïcal. Al voltant d’aquest eixos s’oferiran una vintena d’activitats en diversos formats com tallers, conferències, taules rodones, espais d’experiència, conduïts principalment per laics i amb la participació d’alguns religiosos i capellans.

La comunitat monàstica de Poblet acollirà aquest congrés que vol ser un espai de convivència amb cristians de totes les diòcesis catalans i de diferents generacions. La trobada començarà el dia 2 amb una vetlla de pregària i el dia es tancarà amb una eucaristia.

Aquest cap de setmana els organitzador han convidat a repartir o llegir a les parròquies una carta d’invitació al Congrés. El text remarca que “com diu el Concili Vaticà II, ‘L’Església no està vertaderament fonamentada, no viu plenament, no és signe perfecte de Crist entre els homes, si, junt amb la jerarquia, no existeix i hi treballa un laïcat autèntic”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.