Vés al contingut
Catalunya Religió

(Direcció General d'Afers Religiosos) La Comunitat Jueva Bet Shalom de Barcelona celebrarà dissabte (2 Adar II de l’any 5776, en el calendari jueu) la cerimònia de consagració de la seva sinagoga a l’Eixample. Amb la consagració es fa l’entrada oficial de la Torà (revelació de Déu) i marca el moment en què formalment l’espai comença a ser utilitzat com a sinagoga. La cerimònia religiosa inclourà l’acte de situar a les portes de l’entrada la metzuzà o pergamí que conté escrits alguns versicles dels textos sagrats de la Torà.

En l’esdeveniment es preveu la participació de Stephan Berkowitz, rabí de la Comunitat Jueva Bet Shalom de Barcelona; Uriel Benguigui, president de la Comunitat Israelita de Barcelona; Rifat Sonsino, rabí emèrit del Temple Bet Shalom a Needham, (Estats Units) i membre del Departament de Teologia del Boston College; Miriam Kramer, presidenta de la European Union for Progressive Judaism; Joel Oseran, vicepresident de l’International Development de la World Union for Progressive Judaism; Isaak Querub, president de la Federación de las Comunidades Judías de España; un representant de l’Ajuntament de Barcelona; l’excomisionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Garcia Clavel; l’exconseller de Justícia, Germà Gordó; i altres representants de diferents comunitats del país. L’acte es clourà amb una intervenció del director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Enric Vendrell.

Desè aniversari

La creació de la comunitat jueva progressista Bet Shalom, l’any 2007 a Barcelona, va coincidir amb el que es considera un renaixement de la espiritualitat i de la cultura jueves a Catalunya i l’arrelament del judaisme progressista a la nostra societat.

Bet Shalom es manifesta “igualitària, participativa, cordial i solidària, atenta a les necessitats dels seus membres i compromesa amb l’ètica i els valors de la nostra tradició” alhora que “compromesa en la lluita contra l’antisemitisme i en la defensa dels drets civils, dels valors de la igualtat, de la llibertat, de la tolerància, de la democràcia i dels drets humans”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.