Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) "Ens reuneix l'amor; una celebració de l'amor". Amb aquest missatge s'ha obert la missa de comiat a Sor Genoveva Masip, Filla de Caritat de Sant Vicenç de Paül que va morir el passat 16 de juliol. El funeral públic s'ha celebrat aquest dilluns al vespre a la basílica de Sant Maria del Mar de Barcelona.

La basílica era plena de gent que estima i que ha posat en pràctica una de les frases de Sant Vicenç de Paül que s'ha recordat en el funeral: "Passar de l'amor afectiu a l'amor efectiu". Persones sobretot vinculades a les diverses obres socials que treballen a Barcelona, religiosos, capellans i laics amb aquesta dedicació, directius o voluntaris a peu de carrer. I també testimonis directes de l'amor de Sor Genoveva.

I a primera fila, a més de familiars i religioses Filles de la Caritat, una diversa representació institucional: el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Neus Munté. Una foto singular que ha propiciat Sor Genoveva, a més de ser la primera missa a la que assisteix Colau com alcaldessa.

La celebració ha estat presidida pel pare paül José Ignacio Caamaño, acompanyat de més de vint capellans, entre ells el vicari episcopal de Barcelona i delegat de Càritas, Salvador Barcadit.

No quedar-se en l'elogi a Sor Genoveva

A partir de l'Evangeli de les Benaurances, Caamaño ha destacat com la vida de Sor Genoveva era un reflex d'aquest evangeli i del seguiment dels fundadors de la seva congregació i de la família vicenciana, sant Vicenç de Paül i santa Lluïsa de Marillach.

Ha insistit repetidament en que "és l'amor el que va impulsar Sor Genoveva". Però recordant que "els pobres són els preferits de Déu i que Déu no vol que visquin esclavitzats o conformats en la pobresa". Per això "no es podem quedar en l'elogi a Sor Genoveva" i que la seva missió només perviu "si seguim la missió del Crist, creant un món més humà, més just i més fratern". "L'alegria" i "la tendresa" són dues de les claus de l'exercici d'aquest amor.

Sor Genoveva no era dona d'homenatges i la cerimònia ha estat simple i sòbria. Ha finalitzat amb un aplaudiment espontani dels assistents. El pare Caamaño l'ha tancat remarcat de nou que "el més important és que tots portem una mica d'amor". I ha demanat que no tinguem por: "Sor Genoveva no es va parar davant de cap obstacle; doncs nosaltres tampoc".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.