Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Girona) De dilluns 16 a diumenge 22 se celebren les jornades de portes obertes per als projectes educatius de Càritas de la diòcesi de Girona, en el marc de la setmana del voluntariat. Es tracta d'una setmana pensada per a totes aquelles persones que vulguin provar de fer de voluntaris per un dia. L’entitat fa una crida especial a enfortir el voluntariat en algunes poblacions com Fortià, Vilamalla, Palafrugell, Palamós i en alguns barris de Girona.

Eulàlia Bofill, cap del programa educatiu, explica que “amb aquesta acció, es vol atreure a persones de més de 18 anys sensibilitzades en el col·lectiu i també donar a conèixer a la societat com des de les diferents accions educatives es dóna suport als infants i joves, amb la finalitat de treballar els hàbits, les actituds, els coneixements i les habilitats, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social”.

Actualment, el programa educatiu està format pel Servei d’Intervenció educativa (SIE) del Projecte d’Acompanyament Educatiu (PAE), destinat a estudiants d’ESO; pel projecte Fes+ i pel projecte Pigmalió, una iniciativa educativa integral per a joves i infants que té l’esport com a principal eix de cohesió.

El programa treballa per la igualtat d’oportunitats en el sistema educatiu, de forma complementària a l’escola. S’atenen a infants i adolescents pel seu desenvolupament integral des de la vessant personal, escolar, familiar i social. Es treballa en coordinació amb els centres escolars i amb una atenció preferent a les seves famílies.

Resultats

El curs 2013/2014 van ser atesos 471 alumnes. D’aquests, un 59,7% van millorar els resultats acadèmics. Es va fer un treball coordinat i en xarxa amb 47 centres educatius, dels quals el 90% el valoren molt positivament, i hi van participar 187 persones voluntàries. Segons Eulàlia Bofill “aquestes dades tant positives, que donen tot el sentit al projecte, no serien possibles sense l’ajuda dels voluntaris”. En aquest context, recorda que “l’educació és l’eina que garanteix que tots els membres d’una comunitat puguin tenir les mateixes oportunitats”, i apel·la als “bons resultats” obtinguts per “convidar les persones amb ganes de col·laborar a fer el pas i que provin per un dia el voluntariat”.

On es fa

Actualment, el programa educatiu es desenvolupa a 20 punts de la diòcesi de Girona, i compta amb 114 persones voluntàries. És necessari ampliar l’equip de voluntariat a tots els serveis per mantenir la qualitat de la seva intervenció; i en algunes poblacions com Fortià, Vilamalla, Palafrugell, Palamós i en alguns barris de Girona és més necessari augmentar-lo, ja sigui perquè s’ha iniciat el projecte o bé perquè hi ha molta més demanda.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.