Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Lestonnac) Fins el mes d'abril de l'any vinent el Col·legi de la Companyia de Maria a Mollet del Vallès estarà de celebració. Aquesta setmana s'han inaugurat els actes per commemorar els cent anys de presència educativa a l'Escola Lestonnac a la ciutat vallesana, que s’espaiaran fins al mes d’abril de 2017, moment en què es compliran els 100 anys. Les celebracions es faran coincidir amb moments significatius de la vida de l’escola.

A l’esdeveniment d'inauguració d'aquest dimarts, celebrat a la sala Fivaller de Mollet, hi va assistir nombrós públic representatiu del municipi, de l’Església i de l’escola, així com un bon grup d’amics de la Institució. L’acte, que va estar amenitzat per l’Orquestra de Cambra de l’Escola de Música de Mollet, va centrar-se en una conferència a càrrec de la germana Maria Josep Dach, responsable de l’arxiu històric de la Companyia a Espanya.

Especialment destacat serà el proper dia 20 de maig quan, en el context d’una Eucaristia oberta al poble, serà entronitzada en una capella de l’Església Parroquial de Sant Vicens l’escultura de la imatge de Santa Joana de Lestonnac, rèplica de la que hi ha a la façana del naixement de la Sagrada Família i que és obra de Francesc Carulla. Aquest esdeveniment és signe i símbol de la presència de l’Orde a Mollet i del camí recorregut en l’àmbit de l’educació, al llarg d’aquest temps.

Així mateix està prevista una trobada d’exalumnes, de qualsevol promoció, per al mes de setembre.

L'organització considera que commemorar aquest aniversari és un fet important per l’escola i per la ciutat, ja que avala una trajectòria llarga viscuda per un extens col·lectiu de persones que, des de tots els àmbits i estaments, han fet història; de la mateixa manera que expressen la voluntat de seguir amb el seu compromís educatiu en el futur.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.