Vés al contingut
Catalunya Religió

(Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) El Consell Comarcal del Solsonès i el Consell Cultural Francesc Ribalta han reconegut amb el premi Signum l'agrupament Pare Claret de Solsona. Des del centre el consideren "un reconeixement especial a la tasca de l’agrupament, a tots els voluntaris que, amb el seu esforç i il·lusió, han aconseguit que enguany haguem pogut celebrar els 50 anys d’escoltisme a Solsona".

Recordant aquest aniversari s'han referit a "50 anys de compromís, natura, servei, participació, voluntariat, vivencialitat, esperit crític, austeritat i treball en equip. 50 anys amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. I un futur amb el compromís i responsabilitat de seguir fent servei a Solsona i a la comarca durant molts anys més. Tant com puc!"

Els actes centrals de la celebració dels 50 anys de l'agrupament es van dur a terme durant el passat mes d’abril, al voltant de les dates de Sant Jordi. Actualment formen l'AEiG Pare Claret més de 120 infants i joves i més de 20 caps. A partir d'aquest 50è aniversari que celebren enguany, han incorporat un nou projecte d’agrupament, que és el manteniment i la conservació de la ruta que van inaugurar, la Ruta dels Llobatons.

A més, l’Agrupament també realitza diverses activitats a nivell local, com la Catifa de Corpus, el Pessebre Vivent en anys puntuals, l’activitat de Nadal que enguany és un Intercanvi de joguines i recollida d’aliments, i la col·laboració en la cavalcada dels Reis Mags.

El guardó, que s'atorga des de 1997, es va lliurar divendres i reconeix la tasca i l'exemple de persones i institucions que han destacat al Solsonès, tant per la seva vàlua professional com per la seva qualitat humana en qualsevol dels àmbits possibles.

Aquí podeu veure la glossa que van llegir membres de l'agrupament en el lliurament del premi Signum.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.