Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR/Súria) A les portes del Nadal, CatalunyaReligió.cat ha visitat l'escola FEDAC Súria per conèixer com es preparen les escoles en el temps litúrgic de l'Advent. Cantates, pessebres, pastorets, decoracions nadalenques, poemes, copen aquestes setmanes prèvies al naixement de Jesús les aules, passadissos i edificis de moltes escoles cristianes. En el cas de FEDAC Súria, tot gira al voltant del lema d'enguany de la fundació educativa, Emprèn el vol. Des de la Comissió de Pastoral General es proposen uns materials educatius per treballar l'Advent, i és cada escola –de les 24 que tenen a Catalunya– qui adapta els materials a la seva pròpia realitat.

A les escoles FEDAC aquest any conviden l'alumnat a "emprendre el vol cap a Betlem", explica M. Àngels Casasayas, coordinadora de Pastoral de l'escola, "per trobar Jesús i que ens ensenyi com poder viure millor, sentir-nos més bé amb nosaltres mateixos i estar millor amb els altres".

I com ho fan tot això? Alumnes de FEDAC Súria ens expliquen el treball que han fet en les quatre setmanes de l'Advent, en què no falten elements tradicionals de casa nostra com el pessebre, el tió i els poemes nadalencs. En el cas dels pessebres, Gemma Barrera, mestra de Cicle Mitjà, ens ensenya algunes de les creacions de cada classe, en què predominen els materials reciclats "per ser Escola Verda" i els materials autòctons de la zona, com la potassa.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.