Vés al contingut
Catalunya Religió

(Missioneres de Natzaret) El 27 de novembre de 1916 moria en el Col·legi Mare de Déu dels Àngels de Barcelona, la Serventa de Déu Mare M. Encarnació Colomina, el procés de canonització de la qual està en curs. Avui, la Congregació de Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret que va ajudar a forjar i que la venera com a cofundadora, s'estén pels cinc continents i educa a més de 27.000 alumnes. Difondre la devoció a la Sagrada Família, formar famílies cristianes, especialment a través de l'educació, i fer de cada llar un Natzaret és la missió que estimula als qui aquest any es disposen a celebrar que van néixer d'arrels santes i estan per això compromeses a la santedat.

"Ella fue la primera", diu la superiora general de la congregació Montserrat del Pozo parlant del perfil de la cofundadora. Ho fa en un vídeo editat per la congregació amb motiu del centenari i que porta per títol 'Fue la primera suma y sigue'. Amb les seves paraules anima a seguir les passes del Jesús de Natzaret, a marcar-se fites i a lluitar per elles.

Nascuda a Os de Balaguer (La Noguera) el 1848 i forjada en una família cristiana, va sentir créixer en ella el desig de consagrar-se al Senyor des de molt petita. No obstant això, el seu camí no va ser ser fàcil i després d'un primer intent de vida religiosa en el qual no li va ajudar la salut, guiada per sant Josep Manyanet va entrar el 9 de març de 1877 en l'Institut de les Filles de la Sagrada Família que aquest havia fundat en 1874.

En començar el noviciat a Horta (Barcelona) va rebre el nom de M. Encarnació. Va professar el 23 d'abril de 1879 i poc després va ser nomenada superiora de la Casa Noviciat.

La reforma que va viure l'Institut l’any 1880 va comportar uns canvis que el van allunyar del carisma rebut per sant Josep Manyanet. La Serventa de Déu i un grup de dones fidels al carisma manyanetià es van reunir a Barcelona i després de dotze anys de sacrifici i d'espera, van obtenir l'aprovació de l'Institut, restaurat amb el nom de Filles de la Santa Casa de Natzaret, a la diòcesi de Vic.

Cofundadora

El 1894 funden a Aiguafreda, i la M. Encarnació serà la superiora i mestra de novícies d'aquesta casa, bressol de la restauració de l'Institut. El 1898 va presidir la fundació del col·legi Mare de Déu dels Àngels (Barcelona, La Sagrera). Mentrestant s'obren el col·legi Sant Josep, de Barcelona, i l'escola parroquial de Sant Joan de Vilatorrada. El Fundador li va confiar la direcció de l'Institut, que ella va conduir amb prudència i responsabilitat fins a 1905.

Últims anys i mort

A partir d'aquest any la Serventa de Déu viurà en les comunitats de Sant Josep i col·legi Mare de Déu dels Àngels dedicada al treball i l'oració, donant testimoni de caritat i contemplant i fent vida les virtuts de Natzaret.

El 27 de novembre de 1916 moria aquella que en la seva vida va destacar pel seu abandó espiritual en Déu, la seva fortalesa i la seva fidelitat expressats en el servei als germans a través de l'educació de nens i joves.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.