Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Aquest dilluns va tenir lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella l’acte institucional de clausura del 50è aniversari del Col·legi Sant Ermengol. Aquesta escola cristiana, enmig de canvis polítics, crisis i efervescències pedagògiques i socials, ha sabut anar mantenint-se com un servei eclesial de primer ordre. En aquests 50 anys ha format els seus alumnes, oferint un testimoni concret del que l’Evangeli i acollint la persona, des d'una educació humanista integral.

En el seu parlament l’arquebisbe Joan-Enric Vives va recordar la importància de l’escola catòlica per al Principat d’Andorra, una escola que el copríncep episcopal va demanar que fos sempre oberta a les necessitats i inquietuds del país andorrà, seguint l’estil del pontificat del papa Francesc per tal de formar les generacions d’andorrans i andorranes en l’estima del País i dels valors propis de l’educació catòlica. Vives va agrair el treball que al llarg de 50 anys han dut a terme els pares salesians en l’escola i la nova etapa que s’encara amb il·lusió per part de les religioses de l’Institut de la Sagrada Família d’Urgell que han acceptat el repte de liderar el Col·legi.

El secretari del patronat rector i exprofessor del Col·legi Joan Massa va glossar el recorregut històric i els punts de major interès per a l’escola. El centre, erigit pel bisbe-copríncep i pel consell general de les Valls, va ser confiat als salesians en un inici, i ara a les religioses de la Sagrada Família.

L’acte tancava el seguint de celebracions que s’han fet durant tot l’any per commemorar els 50 anys d’història d’aquest important centre educatiu del país d’Andorra. La nova directora del Col·legi Sant Ermengol, Anna Villas, es va mostrar convençuda de la gran empremta que el Sant Ermengol va configurant en la societat andorrana tenint en compte que molts dels exalumnes del Col·legi ocupen llocs reconeguts en la societat andorrana ja sigui com a polítics, empresaris o professionals liberals.

L’acte fou presidit per l’arquebisbe, que presideix el patronat rector del Col·legi; pel Ministre d’Educació del Govern d’Andorra, Èric Jover, vicepresident del patronat rector, i per la germana Montserrat Farré, superiora provincial de les germanes de la Sagrada Família d’Urgell. També comptà amb la presència del síndic general de les Valls d’Andorra, Vicenç Mateu, ex-alumne del Col·legi; de l'ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio; de Conxita Marsol, cònsol major d’Andorra la Vella, i de moltes altres autoritats del País Andorrà i profressors i amics del Col·legi Sant Ermengol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.