Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bisbat de Lleida) Clam comú entre el centenar llarg de persones que van seguir a Lleida la xerrada 'Resposta al drama dels refugiats': calen respostes per dignificar aquest drama i no es poden permetre els silencis llargs i inoperatius davant la quotidianitat d'imatges que arriben del llevant mediterrani.

El Col·legi Maristes Montserrat va acollir divendres aquesta taula rodona organitzada per l'ONG SED-Lleida dels maristes, amb la participació de tres joves voluntaris lleidatans: Iñaki Feliu, Ares Masip i Laia Morros.

Iñaki Feliu va compartir la seva experiència viscuda com a voluntari de la Creu Roja, acollint a la costa grega les persones que fugien desesperadament del conflicte. Ares Masip va contextualitzar la complexa situació de Síria i la penosa resposta institucional europea. Masip va viure als camps de refugiats de Grècia i de fet, després d'una estada a Lleida, es prepara per tornar-hi un temps indefinit per tirar endavant Eko Project.

També hi va participar Laia Morros, una jove educadora social que la setmana vinent farà les maletes per acompanyar la difícil i desesperada realitat dels refugiats. Laia Morros va compartir les expectatives que l'han mogut a deixar la feina per anar a fer aquest servei. Va ser una xerrada carregada d'humanitat, de preguntes sense respostes, d'impotències, però també de ganes de fer costat a tantes i tantes persones que des de fa dies cerquen tirar endavant les seves vides en un entorn de pau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.