Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Bisbat de LleidaClam comú entre el centenar llarg de persones que van seguir a Lleida la xerrada 'Resposta al drama dels refugiats': calen respostes per dignificar aquest drama i no es poden permetre els silencis llargs i inoperatius davant la quotidianitat d'imatges que arriben del llevant mediterrani.

El Col·legi Maristes Montserrat va acollir divendres aquesta taula rodona organitzada per l'ONG SED-Lleida dels maristes, amb la participació de tres joves voluntaris lleidatans: Iñaki Feliu, Ares Masip i Laia Morros.

Iñaki Feliu va compartir la seva experiència viscuda com a voluntari de la Creu Roja, acollint a la costa grega les persones que fugien desesperadament del conflicte. Ares Masip va contextualitzar la complexa situació de Síria i la penosa resposta institucional europea. Masip va viure als camps de refugiats de Grècia i de fet, després d'una estada a Lleida, es prepara per tornar-hi un temps indefinit per tirar endavant Eko Project.

També hi va participar Laia Morros, una jove educadora social que la setmana vinent farà les maletes per acompanyar la difícil i desesperada realitat dels refugiats. Laia Morros va compartir les expectatives que l'han mogut a deixar la feina per anar a fer aquest servei. Va ser una xerrada carregada d'humanitat, de preguntes sense respostes, d'impotències, però també de ganes de fer costat a tantes i tantes persones que des de fa dies cerquen tirar endavant les seves vides en un entorn de pau.