Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Claret) Editorial Claret i la Unió de Religiosos de Catalunya reprenen la col·lecció 'CEVRE', ara amb el nom d’'URC'. I com a primer títol hi publiquen Alegreu-vos..., la carta del papa Francesc adreçada als consagrats i consagrades, i a les comunitats cristianes en general amb motiu de l’Any de la Vida Consagrada.

El claretià i president de la URC, Màxim Muñoz, explica la voluntat que hi ha darrera d'aquest acord de col·laboració: "Hi anirem publicant diversos documents, testimonis i materials que ajudin els religiosos i religioses i a les comunitats cristianes en general, a viure els apassionants reptes que l’Esperit ens proposa en els temps que vivim, començant per l’Any de la Vida Consagrada".

Una carta per preparar l'any de la vida consagrada
Precisament, aquesta edició va ser el títol més venut a la llibreria Claret per Sant Jordi. Amb seixanta pàgines, Alegreu-vos... és una carta circular que la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica (CIVCSVA) ha adreçat als membres d’aquests diversos Instituts i Congregacions com a preparació de l’any 2015, any dedicat a la vida consagrada.

La carta recull diversos missatges del papa Francesc adreçats als cristians en general i als consagrats i consagrades amb motiu de diverses trobades i esdeveniments.
Els religiosos i religioses, però també les comunitats cristianes, poden trobar un bon estímul per a viure a fons la "joia de l’Evangeli", però també una forta interpel·lació per a renovar la seva vida, rescatar-la de la mundanitat, la consciència aïllada i l’autoreferencialitat, per centrar-la en Crist i, des d’ell, ser testimonis de fraternitat i "anar envers els qui esperen la Paraula de consolació, inclinant-nos amb amor matern i esperit patern envers els pobres i els febles". Els invita a ser homes i dones audaços, de frontera, profetes, capaços de "desvetllar el món".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.